5Elements Dance - ETHER - Totem Animal Spirit Dance

Sunday  14 January  2018  1:45 PM    Sunday  14 January  2018 6:00 PM
Save (22) Saved (23)
Last update 15/01/2018
  7902

Dans is een spirituele ervaring en is de oudste vorm van godsdienstbeleving en psychotherapie. Totdat er duizenden jaren geleden een aantal mannen bij elkaar kwamen en in naam van God alle spirituele en lichamelijke zaken van elkaar loskoppelden.
Sjamanen reizen naar de geestwerelden om mensen te helen. Vaak roepen sjamanen de geest van een dier op om zichzelf als dier te ervaren en zo de inzichten en de spirituele essentie van het dier door te geven.
Niet alleen sjamanen, maar ieder van ons heeft één of meerdere krachtdieren die ons steunen en beschermen. Daarnaast komen we ook dierenhelpers tegen die ons een boodschap, medicijn of kwaliteit willen meegeven en daarna weer uit ons leven verdwijnen.
In de les ‘ether’ maak je een sjamanistische reis naar de onderwereld om op zoek te gaan naar jouw krachtdier. Vervolgens belijf je jouw krachtdier. Je transformeert in en beweegt als je krachtdier, zodat je zijn kracht in iedere cel kan voelen.

♥ PRAKTISCH ♥

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ LOCATIE ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

De lessen gaan door op zondagnamiddagen van 14u-18u op de derde verdieping ( ‘De Vloer’) van NEST, Graaf van Vlaanderenplein 40, Gent. Je bent welkom vanaf 13u45 in de ruimte.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ BRENG MEE ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

- Losse kledij
- Indien je je krachtdier(en) reeds kent: kledij om je te verkleden als je totemdier & een offer
- Schriftje om je proces in bij te houden
- Schrijfgerief en kleurtjes

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ INSCHRIJVEN ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Interesse om deel te nemen aan deze les of de hele reeks? Stuur dan ten laatste vrijdag 12/01 een e-mail naar 5elementsdancejourney@gmail.com. Dan bezorgen wij je al de nodige informatie om je te kunnen inschrijven.

♥ INFO LESSENREEKS ♥

Om het proces volledig te doorgaan, raden we je aan om ook deel te nemen aan de andere vier lessen van de reeks.

Zondag 11 februari: 14-18u: LUCHT – Oosten - Soefidans met Iraanse muzikant Ehsan Yadohalli
Zondag 18 maart: 14u – 18u: AARDE – Noorden - Aborignal tribal dans met live muzikanten
Zondag 8 april: 14u – 18u: WATER – Westen – Contactdans & bodypainting met DJ Neo-Rej
Zondag 29 april: avond: VUUR - Zuiden – Trommels brengen ons in trance rond een vuur

Wat heeft jouw lichaam je te vertellen?
Wat kunnen de elementen jou bijleren over jezelf en je leven?

Dit zijn de twee vragen waaruit iedere 5Elements Dance Journey vertrekt. Iedere bijeenkomst beleven en belichamen we een ander element: ether, lucht, aarde, vuur of water. Facilitator Lene Van Steenwinkel mixt in haar eclectische dansreizen technieken uit het oosten (Tantra, Vipassana, Butoh, Soefidans) en het westen (Authentic Movement, Hedendaagse Dans, Contactdans). Met behulp van deze zorgvuldig uitgekozen technieken en (live) muziek, ontwaakt ze de kracht en de energie dat in ieder element, en in ieder van ons schuilt. De lessen en wijsheden die ons lichaam ons zo zal aanreiken, nemen we mee op ons levenspad.

♥ FACILITATOR ♥

Lene Van Steenwinkel merkte als sociaal werker op dat er in de hulpverlening geen aandacht is voor het lichaam. Ze reisde de wereld rond om de helende kracht van dans in verschillende culturen te ervaren.
Ze danste zich in trance gedurende dagenlange rituelen van tribes in Vanuatu en ontving les van grote meesters in Butoh (Japan), Dances of Universal Peace (Soefidans), Haka (Nieuw-Zeeland) en Kecak (Bali).
Lene is een erkende 5Elements Dance Activation™ Facilitator, een danstherapeutische techniek ontwikkeld door sjamanka Malaika Darville. Daarnaast volgde ze opleidingen Tantra (Agama), Trauma Release, Vipassana, Authentic Movement (Agape), Dansanimator (Crefi), Hedendaagse Dans (De Ingang), Acrodans (Circusplaneet) en Dansexpressie (Katrijn De Steur).

♥ GETUIGENISSEN ♥

“Lene is a talented facilitator. Her passion to bring more self-awareness to the community shines through in her ability to hold space & lead a process of connection & letting go.”
– Ria Norman, DJ Ria & founder Yogarythms

“Lene weet een sfeer van veiligheid en respect te creëren. Erg mooie muziek waarop ik mij bewegend heb laten meeslepen.”
– Simone Vale, Psychomotorisch therapeut

"’t Is een beleving van loslaten, van herboren worden, durven, vrij bewegen. Dit laat zoveel stress en angst los & tegelijk liefde binnen. Oefeningen als deze brengen een wereld van verschil in je beleving in het leven. Ik voelde me welkom om de kern te gaan zoeken."

“Zalig om expressie te geven aan uw innerlijk dier, iets waar weinig plaats voor is in onze samenleving waarin we vastzitten in een keurslijf.”

“Heerlijk. Ik maakte kennis met hoe sterk je verbonden kan zijn met elkaar en met jezelf. Ik verlegde grenzen en voel me nu zeer ontspannen en dicht bij mijzelf."

music discos
Nearby hotels and apartments
NEST
Graaf Van Vlaanderenplein 40, Gent, 9000, Belgium
NEST
Graaf Van Vlaanderenplein 40, Gent, 9000, Belgium