Basis Offroad Training

Wednesday  20 March  2019    Wednesday  20 March  2019
Save Saved
Last update 21/03/2019
  4

Recurring event

De Basis Training is voor wie voornamelijk ervaring heeft in het rijden op asfalt en zichzelf wil uitdagen in het offroad rijden. We starten van nul en leggen voornamelijk de focus op de verschillende basistechnieken van het offroad rijden. Geleidelijk aan maken we de oefeningen iets moeilijker, zodat er sprake is van een leercurve waarbij rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke comfort zone en waar er steeds voldoende aandacht is voor individuele feedback.
In de voormiddag blijven we voornamelijk ter plaatse: na een opwarmingsoefening leren we voeling krijgen met kijktechniek, houding, counter-balancing, korte bochten, … In de namiddag maken we een rondrit op voornamelijk onverharde wegen in de streek. Tijdens deze rit stoppen we op verschillende plaatsen om meer doorgedreven oefeningen te bespreken, zoals emergency stops, short down- and uphill, stoppen op een helling, rijden in smalle geulen, …
Het is niet verplicht om met noppenbanden te rijden. Heeft het net geregend of zal het regenen die dag, dan kunnen noppenbanden handig zijn. Beschik je niet over een GS, dan kan je steeds bij ons terecht voor een geschikte huurmotor.
​De oefeningen worden je aangeleerd door een BMW Certified Offroad Instructeur. Om de individuele benadering te garanderen beperken we de groep steeds tot maximaal 10 deelnemers.
----
INTERESSANT WEETJE
Sinds jaar en dag zijn we voor de moto offroad trainingen gekend onder de naam BMW GS Riding Academy. Doordat we volop aan het groeien zijn zowel in ons aanbod als in ons team hebben we besloten om zowel de trainingen als de reizen onder dezelfde vlag van BACKTRAIL te plaatsen. Uiteraard kun je rekenen op hetzelfde team, dezelfde instructeurs en uiteraard ook dezelfde kwalitatieve en persoonlijke benadering. Heb je vragen hierover, geef ons dan zeker een seintje!

sports motors
Nearby hotels and apartments
Gaverstraat, Geraardsbergen, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Gaverstraat, Geraardsbergen, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Event from backtrail.be