BIODANZA GENT kennismakingsreeks op 3 maandagavonden met Olga en Gaston

Tuesday  21 November  2017  8:00 PM
Save Saved
Last update 22/11/2017
  748

BIODANZA: Dans de dans van het leven

Wanneer:          Kennismakingsreeks van 3 maandagavonden op 20 november, 4 en 18 december van 20 u tot 21 u 30.

(Vanaf 8/01/2018 een wekelijkse lessenreeks op maandagavond).

Bijdrage:      €35 voor de reeks (3 avonden)(30€ voor leden van La Verna)

Waar:       La Verna, Sint-Antoniuskaai 9, Gent

Als je de reeks wil volgen, graag een seintje aan Olga: 0477 47 58 50.

 Wat is Biodanza?

Biodanza kan ons helpen om levensvreugde en kracht terug te winnen of ze te versterken. We herstellen de verbinding met ons lichaam en leren zo onze behoeften beter aan te voelen en ons zelfbeeld te versterken. Het is een weg naar meer vitaliteit en eigenwaarde: via eenvoudige dansen en oefeningen op specifiek uitgekozen muziek.

Biodanza geeft plezier, stimuleert de creativiteit, vermindert stress en zorgt voor ontspanning en het heropladen van onze energie.

Biodanza is een weg naar zelfwaardering en liefde: voor onszelf en voor de ander.

 Waar komt het vandaan?

Biodanza is ontwikkeld in Zuid-Amerika door Rolando Toro (antropoloog, psycholoog, dichter) in de jaren ‘60 en groeide wereldwijd uit tot een holistische methode voor ontplooiing, ontwikkeling en integratie van het menselijk potentieel, door middel van muziek, dans en ontmoetingen in groep.

 Hoe verloopt het?

De basis van Biodanza is de ‘Vivencia’ (Spaans voor ervaring). Dit is een ongeveer 1,5 uur durende danservaring die bestaat uit een bepaalde opeenvolging van eenvoudige dansen en oefeningen.

Danservaring is niet vereist, er worden geen danspasjes aangeleerd. Iedereen danst en beweegt vanuit zijn eigen kunnen. Het gaat hem om de vreugde in het bewegen en de bereidheid om mee te gaan op de impulsen van de muziek.

 “Vivencias zijn de toegangspoorten tot een ruimte van puur zijn, een gebied waar er geen sprake meer is van tijd en waar we onszelf kunnen zijn in het hier en nu.” (Rolando Toro)

 Begeleiders:

Olga en Gaston zijn nu meer dan 25 jaar samen op pad, niet alleen als levenspartners maar ook op hun weg naar persoonlijke groei en bewustzijn. Ze zijn beiden opgeleid als lichaamstherapeut, als Biodanzadocent en ze lieten zich inspireren door tal van verdiepingscursussen zoals Intuïtieve Ontwikkeling, tantra, familie-opstellingen, yoga, meditatie, … Olga studeerde economie en was lang actief in het bedrijfsleven. In 2011 besloot ze naar haar hart te luisteren en mensen te begeleiden op hun zoektocht. Momenteel werkt ze als loopbaanbegeleidster, is zelfstandig coach en geeft cursussen rond o.a. stress en burn-out. Gaston is gepensioneerd architect en voelt nood aan nieuwe uitdagingen. Samen willen ze via Biodanza mensen terug bij hun levensvreugde brengen en hen zo ondersteunen in hun groeiproces.  Tel. 09 225 69 95 of 0477 47 58 50 of mail olgab9000@gmail.com

 

 

 

music culture sports
Nearby hotels and apartments
Sint-Antoniuskaai 9
Sint-Antoniuskaai 9, Gent, 9000, Vlaanderen, Belgium
Sint-Antoniuskaai 9
Sint-Antoniuskaai 9, Gent, 9000, Vlaanderen, Belgium