Cadixroute 2018 (18 aug-30 sep)

Saturday  18 August  2018  10:00 AM    Saturday  18 August  2018 1:00 PM
Save Saved
Last update 19/08/2018
  408

11de editie van de jaarlijke kunstroute op het Eilandje. De keer lieten de kunstenaars zich inspireren door het thema 'Antwerpen Morgen'. Het resultaat kan je van 18 augustus tem 30 september doorlopend gaan bekijken op een parcours over het Eilandje. 47 heel diverse kunstwerken werden gereproduceerd op 2x2m en maken van het Eilandje een zomers openlucht museum.
Voor deze editie schreef voormalig stadsdichter Peter Holvoet Hanssen een gedicht. Je komt het tegen op locatie 8 langs de route.
Je kan vanaf 18 augustus een gratis plannetje van de locaties afhalen in het paviljoen Antwerpen Morgen, Hanzestedenplaats 23, MAS Havenpaviljoen (Hanzestedenplaats 19), en Info Cultuur (Grote Markt 1)
TIP!
Bezoek de Cadixroute onder begeleiding van gids/kunstenares Kate Carrein tijdens de wandeling ‘Kringlooplandschappen’
Het MAS Paviljoen Antwerpen Morgen vertelt het verhaal over de stadsontwikkeling van Antwerpen. Bezoekers ontdekken er hoe de stad doorheen de tijd geëvolueerd is. Blikvangers zijn de digitale muur waar de bezoeker op een speelse manier meer dan 100 projecten kan verkennen en een tentoonstelling die vijf actuele stadsontwikkelingsprojecten in detail belicht.
Kunstenares Kate Carrein neemt je vanuit het paviljoen onder de noemer
‘Kringlooplandschappen’ op sleeptouw langs het parcours van de Cadixroute. Ze vertelt over de werken en de deelnemende kunstenaars. Je komt eveneens meer te weten over hoe de stad door de eeuwen heen veranderde en de projecten voor de toekomst.
Data:
• Zondagen 2-9-16 september om 14 u
• Donderdagen 13-20 september om 10.30u
Start: Mas Paviljoen Antwerpen Morgen , Hanzestedenplaats 23, 2000 Antwerpen
Einde: Kempisch Dok /Binnenvaartstraat
Duur: +/- 2 u
Je kan gratis deelnemen aan deze wandeling, maar inschrijven is wel noodzakelijk aangezien het aantal deelnemers per wandeling beperkt is. Inschrijven kan via een mailtje naar stadinverandering@stad.antwerpen.be. Je inschrijving is pas definitief wanneer je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Museum
Nearby hotels and apartments
Cockerillkaai, Het Zuid, Antwerpen, Vlaanderen, 2000, België / Belgique / Belgien
Cockerillkaai, Antwerpen, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Cockerillkaai, Het Zuid, Antwerpen, Vlaanderen, 2000, België / Belgique / Belgien
Cockerillkaai, Antwerpen, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien