CoderDojo Kortenberg - 09/11/2019

CoderDojo Kortenberg - 09/11/2019
Image from eventbrite.co.uk
Sat 9 November 2019
Saturday 9 November 2019
9:30 AM - 12:00 PM
Ended

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan moeten je ouders in de buurt blijven zodat we hen indien nodig kunnen contacteren. Een halfuur voor het einde van de Dojo, om 11u30, hebben we een toonmoment. Hierop nodigen we alle ouders met veel plezier uit!

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

We werken tijdens de dojo liefst online. Bij voorkeur maak je op voorhand een account aan op https://scratch.mit.edu/.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via kortenberg@coderdojobelgium.be.


Trajecten

Bij CoderDojo Kortenberg bieden we momenteel enkel een Scratch traject aan:

Logisch denken om kleine deelproblemen in een groter geheel op te lossen is een belangrijke basisvereiste bij het programmeren. Hierbij maakt de gebruikte programmeertaal zelfs niet uit. Scratch maakt het makkelijk om de logica van het programmeren te begrijpen door zijn speelse presentatie, die vergelijkbaar is met Legoblokjes. Je kan met Scratch allerlei games en verhaaltjes maken: ideaal om je creativiteit los te laten! Voor het Scratch-traject heb je geen voorkennis nodig. 

Bij CoderDojo kom je zo vaak je wil. Het traject is géén vaste lessenreeks. Je komt dus wanneer het je past, na inschrijving. De coaches helpen jou op maat.

Vragen

Contacteer ons viakortenberg@coderdojobelgium.be! Tot snel!


Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

2215 Views - 10/11/2019 Last update
technology
Bibliotheek Kortenberg
Dr. V. De Walsplein 30, Kortenberg, 3070, BE

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

Dr. V. De Walsplein 30, Kortenberg, 3070, BE

Browse other venues in Zaventem
Discover now


Discover more events in Zaventem
Discover nowBibliotheek Kortenberg
Dr. V. De Walsplein 30, Kortenberg, 3070, BE


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Zaventem
  2. CoderDojo Kortenberg - 09/11/2019
 
 
 
 
Your changes have been saved.