CoderDojo Londerzeel - 9/11/2019

CoderDojo Londerzeel - 9/11/2019
Image from eventbrite.co.uk
Sat 9 November 2019
Saturday 9 November 2019
2:00 PM - 5:00 PM
Ended

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien, of je kan gebruik maken van het computereiland van de bib.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via londerzeel@coderdojobelgium.be

Trajecten

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, dan start je best met Scratch of met lasersnijden.

We gaan aan de slag met het gratis open source programma Scratch (7+ tot 16 jaar ): een intuïtieve en visuele programmeertaal. 

Kinderen die al wat uit de voeten kunnen met Scratch, kunnen die kennis voortaan ook gebruiken om zelf een robot te bouwen en te programmeren!  

De mBot en de mBot ranger van Makeblock worden aangestuurd door een Arduino-computertje dat voorzien werd van kindvriendelijke toeters en bellen. Met Meccano-achtige onderdelen bouw je in een oogwenk een robuust robotje. Motoren en allerlei coole sensoren en uitbreidingen zijn eenvoudig aan te sluiten met kabeltjes. Daarna kan de echte fun beginnen! Met de blokjes van Scratch ben jij de baas over je robot. In de weken tussen twee CoderDojo’s door lenen we de mBots bovendien gratis uit aan onze vrijwillige coaches en hun kinderen, die dit traject mee willen begeleiden. Nieuwe mBot-coaches krijgen hierbij voorrang, zodat zij de nodige ervaring kunnen opdoen.

Beginners (10+) die al ervaring hebben met Scratch kunnen met het gelijkaardige App Inventor  de coolste Android apps maken voor hun telefoon of tablet.  CoderDojo heeft deze fantastische online toepassing onlangs volledig in het Nederlands vertaald!  De deelnemers dienen te beschikken over een Android toestel (telefoon of tablet) en over een gratis Google-account waarop ze kunnen inloggen (gmail-adres).

Arduino (10+) is een open source computerplatform waarmee microcontrollers toegankelijk worden gemaakt.  Je kan er allerlei inventieve apparaten mee bouwen die reageren op inputsignalen (bv. van een warmtesensor, een knop op een webpagina, een schakelaar,...) en die bv. led-lampjes of een motor aansturen (robots,...).  Hierbij leer je de code (tekstuele programmeertaal), waarmee de Arduino geprogrammeerd wordt.  Tevens krijg je tevens de basis van hedendaagse elektronica in de vingers.

We bieden daarnaast ook nog lasersnijden @ LonderLab (8+) aan, waarbij je met behulp van het gratis open source programma Inkscape een ontwerp leert maken dat je in diverse materialen kan uitsnijden en/of graveren met onze lasercutter.  Indien gewenst kan je ook met andere software leren ontwerpen voor de lasercutter.  Betalen doe je enkel voor het materiaal dat je gebruikt.  Meer info op www.londerlab.be

Vragen

Contacteer ons via londerzeel@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

3990 Views - 10/11/2019 Last update
technology
Bib Londerzeel
Molenstraat 5, Londerzeel, 1840, BE

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

Molenstraat 5, Londerzeel, 1840, BE

Browse other venues in Grimbergen
Discover now


Discover more events in Grimbergen
Discover nowBib Londerzeel
Molenstraat 5, Londerzeel, 1840, BE


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Grimbergen
  2. CoderDojo Londerzeel - 9/11/2019
 
 
 
 
Your changes have been saved.