CoderDojo Ninove - 20/10/2019

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
CoderDojo Ninove - 20/10/2019
Image from eventbrite.co.uk
Sun 20 October 2019
Sunday 20 October 2019
9:30 AM - 12:45 PM
Ended

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktische informatie

Dit zijn de eerste Coderdojo's in Ninove, daarom werken we momenteel met een beperkt aantal kinderen in de leeftijdscategorie 9 tot 15. Snel inschrijven is dus de boodschap!

We starten stipt om 10u00, maar kom een half uurtje vroeger zodat je rustig een plaats kan zoeken. je laptop  klaarzetten en dergelijke meer.

Ben je  jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. Heb je zin om te blijven rondhangen om alles van dichtbij te volgen? Graag! Verschillende 'rondhangouders' worden op termijn superhelpers!

Om 12u15 tonen de kinderen wat ze gebouwd hebben tijdens de 'Show & Tell' aan de andere kinderen en de ouders. We eindigen rond 12u45.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Helpen?

Dojo's worden gerund door vrijwilligers. De sessies zijn gratis, maar niet voor niets ;-) Alle hulp om onze werking te steunen is zeer welkom! Kom wat vroeger om mee tafels te zetten, blijf wat langer om mee op te ruimen, blijf tijdens de sessie om de kinderen mee te begeleiden, trommel mee helpers op uit je omgeving.

Zin om team CoderDojo Ninove te versterken? Laat het ons weten via ninove@coderdojobelgium.be!

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via ninove@coderdojobelgium.be.


Trajecten

We werken deze eerste keer ook enkel met Scratch, een eenvoudige visuele programmeertaal waar je coole spelletjes of verhaaltjes kan in bouwen.

Vragen

Contacteer ons via ninove@coderdojobelgium.be! Tot snel!


Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

401 Views - 21/10/2019 Last update
technology
Kaai Stadslabo
11 Oude Kaai, Ninove, 9400, Vlaanderen, BE

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

11 Oude Kaai, Ninove, 9400, Vlaanderen, BE

Browse other venues in Ninove
Discover now


Discover more events in Ninove
Discover nowKaai Stadslabo
11 Oude Kaai, Ninove, 9400, Vlaanderen, BE


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Ninove
  2. CoderDojo Ninove - 20/10/2019
 
 
 
 
Your changes have been saved.