Colori della Luce

Colori della Luce
Image from wattedoen.be
Fri 14 February 2020
Friday 14 February 2020
Ended

Expo "Colori della luce" door Mieke Coeckelbergh olieverf Dominiek Timmermans fotografie Kristin Meerschaert keramiek Dochters van Eva dans
Mieke Coeckelbergh, schildert al 20 jaar, zij doorliep de academies in Werchter en Leuven. En heeft al een heel parcours doorlopen. Zij doet om de 2 jaar mee aan de Hagelandse Kunstroute, (bij haar thuis), en organiseer zelf ook regelmatig een nieuwe tentoonstelling, om haar nieuwe werk te delen. Zij laat ons weer kennismaken met kleurrijk werk, olieverf op doek. Zij wordt geïnspireerd door de natuur, maar deze keer ook door haar nieuwe leraar, Tom Liekens. Sinds september 2019 bezoekt zij weer een academie, dit keer in Herentals. Zij schilderde 9 jaar in eigen atelier, en was op zoek naar nieuwe invloeden en wegen. Deze keer begeeft zij zich terug meer richting abstract werk. Zoals altijd sterk, met kleur, licht en beweging.
Kristin Meersschaertkwam in Miekes leven als haar collega vormingswerker bij Zorg-Saam en al gauw als "haar baas" in diezelfde organisatie. Snel bleek dat ze niet alleen een passie delen voor het inspireren van mensen tot authentieke verbondenheid, maar ook een passie voor creativiteit. Die twee gedeelde passies, gecombineerd met een gezonde dosis humor, monden uit in een warme vriendschap. Kristin ging 14 jaar naar de tekenschool in Sint-Gillis-Waas en Sint-Niklaas. Na omzwervingen in onder andere Portugal en Tanzania, kriebelde de drang om weer creatief te zijn en startte ze in 2015 de keramiekopleiding in het Ika, Instituut voor Kunst en Ambachten, in Mechelen. Onder de deskundige begeleiding van Tine Dodion, Bruno Vermeiren en Jan Marechal ontdekte ze het plezier om creaties te maken uit klei. Dit jaar werkt ze aan haar afstudeerproject van het vijfde jaar. Ze toont hier werken uit haar zoektocht. Ze wil vorm geven aan het thema verbondenheid, verbindende communicatie. Ze is hiervoor geïnspireerd door de prachtige canyons die ze deze zomer in Amerika heeft bezocht.
Haar partner Dominiek Timmermansgroeide op tussen Afrikaanse kunst en kreeg op die manier het oog voor schoonheid en de aandacht voor creativiteit mee. Toen hij het enthousiasme van Kristin merkte over haar opleiding keramiek, besloot hij om een jaar later aan de opleiding fotografie te starten, in hetzelfde Ika in Mechelen. Dit atelier wordt begeleid door Bernaded Dexters en Rio Staelens. Wie Mieke en Jef een beetje kennen, die voelen het al aan dat Dominiek en Jef via de fotografie ook een gedeelde passie hebben ! De overweldigende schoonheid van de natuur in Amerika, en in het bijzonder van de Antilope Canyon, kon niet ontsnappen aan de lens van Dominiek en leverde prachtige beelden op. Deze beelden heeft hij dit jaar creatief bewerkt in het kader van een atelieropdracht en die zijn hier ook te bewonderen.
Eén zaal is ingericht met het thema “Antelope Canyon”, Mieke met olieverfwerk, Kristin Meerschaert met Keramiek, en Dominiek Timmermans met foto’s. Op de opening zal er ook dans zijn, door “de dochters van Eva”, ook geïnspireerd op dit thema. De tweede zaal en de gang is werk te zien van 2018 en 2019, dat nog niet hier gezien is, (wel in Bornem, haar geboorteplek), dus dit wordt ook een primeur.
De openingsspeech wordt verzorgd door Chris Coeckelbergh. Wordt U nieuwsgierig ? Kom dan zelf kijken, U zal verrast worden.
Vernissage vrij. 14 februari om 20.00u. Allen welkom !
Openingswoord door Chris Coeckelbergh
Weekends 15 en 16/2 – 22 en 23/2 - open: van 13 u tot 18 u
Waar Kunstkring Gesigneerd, Zaal of expohal, Baalsebaan 287, Baal (Tremelo)

2670 Views - 15/02/2020 Last update
art
baalsebaan 287
kunstcentrum gesigneerd, baal, 3128
Event from
wattedoen.be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

kunstcentrum gesigneerd, baal, 3128

Browse other venues in Aarschot
Discover now


Discover more events in Aarschot
Discover now


baalsebaan 287
kunstcentrum gesigneerd, baal, 3128
Event from
wattedoen.be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Aarschot
  2. Colori della Luce
 
 
 
 
Your changes have been saved.