Connective tissue massage

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
Connective tissue massage
Image from wattedoen.be
Sat 11 April 2020
Saturday 11 April 2020
Ended

Een heel krachtige massagetechniek voor o.a. menstruatiepijn, migraine, astma en darmkrampen.
Bindweefselmassage of Connective Tissue Massage (CTM) is een nauwkeurige en elegante manier om met de dermatomen en automatische reflexen van het lichaam te werken en op die manier in corresponderende organen autonome veranderingen teweeg te brengen. De techniek werd in Duitsland ontwikkeld door Elizabeth Dicke en is wijd verspreid in Europa. Bindweefselmassage is erg krachtig hoewel ze op het eerste gezicht subtiel kan lijken.
Beginnend vanaf het heiligbeen worden specifieke huidzones met een strijkende drukbeweging aangeraakt op een precieze, georchestreerde manier die het lichaam ertoe kan 'verlokken' om te reageren alsof specifieke organen of orgaansystemen gemasseerd worden. In antwoord daarop zetten de bloedvaten in het orgaan in kwestie uit en ontspant het losse spierweefsel zich. Bindweefselmassage is heel effectief in het geval van menstruatiekrampen, in meer dan 90% van de gevallen verdwijnen of verminderen de symptomen. Ook bij migraine, astma en darmkrampen kunnen de symptomen verminderen. Daarnaast kan Ctm op een subtiele manier de fascia-lagen (vooral de aanhechtingen in de onderhuidse laag) beïnvloeden en zo de beweging en flexibiliteit vergroten en pijn of tintelingen van gespannen weefsel verminderen. Bindweefselmassage heeft doorgaans een rustgevend effect en kan ook voor algemene parasympathische relaxatie gebruikt worden.
Een handvol klinische test hebben aangetoond dat Ctm een gunstig effect heeft bij pijnreductie, vermindering van depressie, verbetering van levenskwaliteit en matige korte-termijn toename van beta-endorfines. Deze tests bevestigen anekdotische observaties van klinische artsen die stellen dat Ctm vaak “bijna onmiddellijke verlichting van viscerale of myofasciale pijn teweegbrengt alsook algemene ontspanning”. (Prendergast & Rummer, 2012)
In deze les zul je de “basis opbouw” leren, die vooral focust op het gebied van sacrum & bekken en de overeenkomstige organen, en op de “eerste followup”, die focust op de lage rug en ribbenkast. De techniek wordt gewoonlijk zittend uitgevoerd.
Deze workshop wordt in het Engels gegeven, waar nodig wordt af en toe naar het Nederlands vertaald (niet alles kan naar het Nederlands vertaald worden, alleen hier en daar een woord of een zin, dus basiskennis Engels is wel noodzakelijk).
"That the viscero-cutaneous reflex interconnection is reversible, that is to say, that it not only leads from the internal organs to the skin, but vice versa, is a long-established fact. One of the most elegant and fundamental systems, which conforms almost flawlessly to the workings of the segmental reflexes, is connective tissue massage as prescribed by Dicke." - Hans Schliack, Md
"it's fantastic to have new too...
Meer lezen

2630 Views - 12/04/2020 Last update
workshop
antwerpen 1
oost west centrum vzw, 2018
Event from
wattedoen.be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

oost west centrum vzw, 2018

Browse other venues in Antwerpen
Discover now


Discover more events in Antwerpen
Discover now


antwerpen 1
oost west centrum vzw, 2018
Event from
wattedoen.be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Antwerpen
  2. antwerpen 1
  3. Connective tissue massage
 
 
 
 
Your changes have been saved.