Creatieve workshop handlettering

Creatieve workshop handlettering
Image from wattedoen.be
Thu 4 June 2020
Thursday 4 June 2020
Ended

Wat is handlettering ?
Handlettering is een tak binnen de grafische vormgeving waarbinnen je letters, woorden en zinnen vormgeeft met de hand. Kalligrafie is het niet, handlettering is méér. Want je schrijft je letters niet, je tekent ze uit. Sierlijk met een zwier, strak en statig, of dynamisch met een knipoog, je zet je favoriete stijl – letterlijk – naar je hand.
Wat mag je verwachten van deze workshop ?
Na een introductie over letters, decoratievormen en materiaalkeuze oefen je een aantal tekentechnieken. Nadien vertrek je van een leeg blad en leer je hoe je een zelfgekozen woord of quote omzet naar een mooi ontwerp. Je hebt enkel potlood, gom, pen en papier nodig, je computer mag je thuislaten. Heb je een specifieke stijl op Pinterest of Instagram gespot ? Neem gerust een voorbeeldje mee. Na drie uur workshop heb je je eigen woord of boodschap in handen en krijg je een werkboekje met tips en tricks mee om thuis verder aan de slag te gaan.
Is het wel iets voor mij ?
Heb je al sinds je kindertijd geen potlood meer vastgenomen ? Kom gerust af. Of ben je een grafisch vormgever die een nieuwe techniek wil aanleren ? Ook meer dan welkom. Als je zin hebt om iets bij te leren over de mogelijkheden van letters tekenen, om met verschillende pennen aan de slag te gaan, en vooral om met een hapje en een drankje een gezellige avond te beleven, dan is deze workshop iets voor jou.
Wie geeft deze workshop ?
Tijdens deze workshop word je professioneel begeleid door Geertrui Storms. Geertrui is een grafisch ontwerper met een passie voor lettering en typografie. Met haar grafisch ontwerpbureau Storms Creative gaat ze projecten aan voor gekende bedrijven en maakt ze ontwerpen in een heel persoonlijke en herkenbare stijl van handletteren.
Bij deze workshop kiezen we bewust voor een kleine groep, zodat we heel praktisch aan de slag kunnen gaan en iedereen individueel begeleid kan worden. Er zal uiteraard ruim de mogelijkheid zijn om vragen te stellen en voldoende tijd om te oefenen !

6104 Views - 05/06/2020 Last update
workshop technology
beneluxlaan 7
drafabgreen, poperinge, 8970
Event from
wattedoen.be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

drafabgreen, poperinge, 8970

Browse other venues in Ieper
Discover now


Discover more events in Ieper
Discover now


beneluxlaan 7
drafabgreen, poperinge, 8970
Event from
wattedoen.be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Ieper
  2. beneluxlaan 7
  3. Creatieve workshop handlettering
 
 
 
 
Your changes have been saved.