ETTA BOND + RUM.GOLD

Thursday  21 March  2019  7:30 PM    Thursday  21 March  2019 11:30 PM
Save Saved
Last update 22/03/2019
  1712

Etta Bond is een buitengewoon talent uit Londen dat zichzelf niet in hokjes plaatst. Via haar muziek neemt ze maatschappijkritische standpunten in, zonder oog voor het artistieke te verliezen. Haar songs zijn krachtig en klinken als goeie oude 90s R'n'B verpakt in een modern en soulvol jasje. Dat ze haar mosterd bij haar grote idolen Amy Winehouse, Erykah Badu, J Dilla en D'Angelo gaat halen, is dan ook te horen. 

Bond tekende op OddChilds en werkte al samen met Wretch 32, Bonkaz en Skepta. In 2012 bracht ze samen met Raf Riley EP 'Emergency Room' uit, dat op lofzangen kon rekenen van niemand minder dan Diplo en Mike Skinner.

Haar singles 'Surface' en 'Let Me Hit It' werden al goed gehyped op het internet en al haar shows in thuisland UK zijn hopeloos uitverkocht. 

Support: Rum.Gold

Het is zo'n vier jaar geleden dat de New Yorkse Rum.Gold anoniem covers begon te uploaden op Soundcloud. "I was incredibly insecure about my voice and guitar playing", zegt hij. Intussen wordt hij her en der geprezen om zijn prachtige en herkenbare stem, en maakt hij onder zijn eigen naam een unieke mix van R&B en experimentele pop

Zijn single 'Where There's Smoke' kreeg inmiddels meer dan 1 miljoen streams op Spotify, en dat zonder dat hij een full album uit heeft. Eentje om in de gaten te houden!

"Putting his own atmospheric spin on R&B and experimental pop music, rum.gold's introduction is a memorable one, and has us excited for what's next." Pigeons & Planes

music culture pop
Nearby hotels and apartments
Trix
Noordersingel 28-30, Antwerpen, 2140, Vlaanderen, Belgium
Trix
Noordersingel 28-30, Antwerpen, 2140, Vlaanderen, Belgium
Event from eventbrite.com