Explain Pain – Begrijp de Pijn, Antwerp

Explain Pain – Begrijp de Pijn, Antwerp
Image from noigroup.com
From Sat 21 November 2020 to Sun 22 November 2020
From Saturday 21 November 2020 to Sunday 22 November 2020
8:30 AM - 5:00 PM
Ended

Explain Pain Begrijp de Pijn, Antwerp
With
Bart van Buchem
Belgium
November 21, 2020 @ 8:30 am
-
November 22, 2020 @ 5:00 pm
Course Host: Joanna Taylor
infouk@noigroup.com
To express your interest in attending this course, hit the contact button below to receive further course details from your course host, including how to pay and register your place.
Please note that an enquiry does not confirm your place on the course.
Contact Course Host
Description
Explain Pain Cursus – NL en BE!
Pijn is een wereldwijd probleem. En in Nederland en België zijn de cijfers niet gunstiger dan waar ook ter wereld. Met 1 op 5 mensen die een chronische vorm van pijn heeft, neemt pijn epidemische vormen aan. Pijn houdt ook verband met de ontwikkeling van andere epidemieën – zoals de opioïde epidemie. Niet alleen in de VS. In heel Europa zijn de ontwikkelingen zorgelijk. Medicijnen falen en ‘Quick fixes’ zijn niet voor handen. De druk op de gezondheidszorg – op u, is aan het toenemen en de vraag naar een oplossing wordt alsmaar groter. Opvattingen met betrekking tot pijn maken ook een evolutie door – maar een revolutie is noodzakelijk. Een Pijnrevolutie. Radicaal anders denken en handelen met betrekking tot pijn en gezondheid. Maar hoe? Verandering moeilijk, geeft onzekerheid bij de professional en dit vereist nieuwe inzichten en interventies. Explain Pain cursussen geven nieuwe houvast, houvast voor innovatie en nieuwe behandelstrategieën.
‘Chronische pijn heeft fysieke, mentale én sociale componenten. De zorgstandaard erkent dat, maar wordt helaas slecht nageleefd. Dat kost de patiënt kwaliteit van leven en de samenleving nodeloos veel geld.’
Kennis is kracht
In een nieuwe serie Explain Pain cursussen door Ass. Prof. David Butler en het internationale Noi-team worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten over pijn toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor iedereen. Wij zijn ons bewust van de grote uitdaging die komt kijken bij het veranderen van overheersende maatschappelijke opvattingen over pijn. Bestaande modellen hebben ons veel geleerd maar schieten zonder meer tekort in het verklaren van pijn. De cursus gaat in op de beschikbare kennis, geeft een klinische reflectie en gaat richtinggevend zijn voor uw praktijk. Het biedt een nieuwe structuur aan voor een échte bio-psycho-sociale benadering van de patient. De cursus heeft grofweg twee hoofddoelen:
1. Verdieping en verbreding kennis met betrekking tot pijn voor de professional.
2. Toepassing van deze kennis – door het gericht en strategisch in te zetten ten behoeve van behandeldoelstellingen.
Pre-requisites
‘The Protectometer’
Tientallen jaren van onderzoek en klinische ervaring vormen de volgende stap in de ‘Explain Pain revolutie’ – The Protectometer. Een toepassing welke uitgebreid is beschreven in de gelijknamige publicatie van Moseley en Butler. The Protectometer helpt de patiënt en zijn therapeut overzicht te krijgen in zijn pijnervaring en inzicht in de vele factoren die dit beïnvloedt. Het helpt bij het samenstellen van een therapeutisch educatie programma. Een enorme upgrade voor je pijneducatie skills. Deze therapie werkt – heeft geen bijwerkingen, is altijd beschikbaar, het verbeterd voortdurend en het is eenvoudig te delen met anderen professionals. Het is een geweldig spannende tijd in de pijnwetenschap omdat deze wordt verrijkt met nieuwe inzichten uit de psycho-neuro-immunologie en filosofie.
Mis deze unieke kans niet. NOI Explain Pain cursussen zijn leuk, interessant en dagen je uit om bio-psycho-sociale interventies te implementeren in de praktijk. Altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en klinische reflectie en voorbeelden uit de praktijk.
Objectives
Dag 1
Sessie 1: ‘De toon zetten’ – Het pijnprobleem in de praktijk, paradigma, gezondheidsvaardigheden, modellen en introductie van ‘The Protectometer’
Sessie 2: Metaforen en pijn – Taal als therapie
Sessie 3: Hoe het zenuwstelsel lijkt te werken – Hardware, software en wetware
Sessie 4: Perifere zaken – Nociceptie, ontsteking en perifere sensitisatie
Sessie 5: ‘Zenuwachtige verhalen’ – Neuropatische pijn, patronen en het verhaal van de patiënt
Dag 2
Sessie 6: Centrale sensitisatie – Geen ziekte maar een beschrijving van een manifestatie
Sessie 7: Andere Outputs – hormonen en het immuunsysteem
Sessie 8: Explain Pain – Evidence en discussie en voorwaarden
Sessie 9: ‘The Protectometer’ – Practicum
Course Enquiry
Explain Pain Begrijp de Pijn, Antwerp in on
November 21, 2020 @ 8:30 am
-
November 22, 2020 @ 5:00 pm
Course Name
*
Course URL
Full Name
*
Email
*
Phone
*
Profession
Message
*
Receiver
Submit
This iframe contains the logic required to handle Ajax powered Gravity Forms.
Contact Course Host
Instructors
NOI Instructor Netherlands
Language: Dutch, Region: Netherlands
Courses:
Explain PainBegrijp de Pijn
,
Explain Pain Applications
Bart van Buchem
Bart lives in Haarlem where he works in private multidisciplinary practice (Praktijk Noorder Spaarne) and specialises in treating and supporting people with chronic pain. In 2010 Bart completed his Masters in Physiotherapy after which he developed a special interest in complex and persistent pain states. He is passionate about the benefits of pain education for both clinician and patient and he is currently involved in research at Erasmus MC in Rotterdam, working on the development of an Explain Pain curriculum for clinicians and patients. This research includes a RCT in an CBT + Explain Pain intervention in order to fit the Explain Pain heritage in the usual care program of a multidisciplinary pain centre. In the near future he will be enrolled in a Phd program in order to get Explain Pain methodology to a higher level and even more applicable for the clinicians. Bart teaches physiotherapy both at undergraduate and postgraduate level with a focus on pain topics and as a NOI teacher he teaches Explain Pain courses across the Netherlands.
Bart is responsible for founding the NOI Faculty in the Netherlands and together with Mark Langerhorst he translated the ‘Explain Pain’ text into Dutch.
NOI Group
Address
Neuro Orthopaedic Institute
19 North Street, Adelaide City West
South Australia 5000 Australia
ABN 61 064 209 981
Email
noi@noigroup.com
Phone
+61 (0)8 8211 6388

2007 Views - 23/11/2020 Last update
food
antwerp, belgium
Event from
noigroup.com

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

antwerp, belgium

Browse other venues in Brasschaat
Discover now


Discover more events in Brasschaat
Discover now


antwerp, belgium
Event from
noigroup.com


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Brasschaat
  2. Explain Pain – Begrijp de Pijn, Antwerp
 
 
 
 
Your changes have been saved.