Hackaton "Digital Transformation"

Hackaton Digital Transformation
Image from eventbrite.nl
Wed 14 August 2019
Wednesday 14 August 2019
9:30 AM - 4:30 PM
Ended

Digitale Transformatie wordt in vele gevallen verkocht of begrepen als digitaliseren. Nochthans zijn het twee verschillende begrippen. Digitaliseren doen we al meer dan 50 jaar. Digitale Transformatie is eigenlijk de hele maatschappelijke verandering die aan de gang is omwille van die digitalisering. We kopen anders, we communiceren anders, we verplaatsen ons anders, we staan anders in de file, we doen op een andere manier business. Ook bedrijven moeten volop digitaal transformeren. Dit gebeurt soms met “try and errror”, in vele gevallen helemaal niet… omdat men er bang voor is, omdat men de realiteit niet ziet, omdat men denkt dat het niet nodig is (alles loopt toch goed?), omdat men niet weet hoe eraan te beginnen.

Peter Gielen is al 30 jaren bezig met digitaliseren maar ook met innovatie, creativiteit, leadership, teamwork, … en dus ook met Digitale Transformatie. Hij richtte 2 jaar geleden een startup op rond Leadership en Team Innovatie (M@@ITeam: www.maaiteam.be).

Hij is nu een methodiek aan het uitwerken om deze Digitale Transformatie concreet te benoemen en een methodologie om deze te implementeren. En neen, niet (alleen) door het implementeren van een suppertool, een wonder-app, of een mega-methodiek. Wel door coaching, creativiteit, business analyse, architectuur, design thinking en change of mindset.

Het kind heeft al een naam: High5x5 (uitspreken als “high five by five”.

Bedoeling is om High5x5 als “opensource” in de Belgische markt te zetten, om deze te inspireren, in beweging te krijgen, te transformeren!

Iedereen zal deze kennis en inzichten gratis kunnen gebruiken en toepassen. Coaches, consultants, (project) managers zullen de mogelijkheid hebben om hun inbreng te hebben en deze bij te schaven.

Op 14 augustus zal Peter Gielen zijn concept voor het eerst voorleggen aan ervaringsdeskundigen uit de field: gebruikers, ceo’s, profs, coaches, mentors, consultants, project managers, startups, … om het model te laten ‘valideren’, om het kritisch te bekijken, om het bij te schaven, om het verder op punt te krijgen. Je moet dus zeker geen informatika-specialist of digitale transformatie specialist zijn – in tegendeel. Gewoon een gezonde interesse hebben in maatschappelijke verandering, out-of-the-box-denken en innoverend ondernemen.

Voel je je geroepen om mee als pionier over dit project na te denken? Kom dan naar deze Hackaton. Gedurende een hele dag keren we dit concept onderste boven., binnenste buiten en achterstevoren.

Deze eerste sessie zal in het Nederlands plaatsvinden (mogelijks later in het Engels) . Er wordt een kleine kostendekkende fee gevraagd, om min of meer zekerheid te hebben van het aantal deelnemers en om de kosten mee te helpen dragen. Lunch en drankjes inbegrepen.

Misschien zijn we met 5, of met 50 ? Opgelet dit is geen klassiek, commercieel georganiseerd event, om eraan te verdienen of om er iets mee te kunnen verkopen. Het is ook geen teaser (een beetje vrijgeven en om meer te weten moet je betalen). Nothing in the head, nothing in the pocket, all on the table! Het is ook geen training of opleiding, maar ik ben zeker jullie én ikzelf naar huis zullen gaan met meer kennis, inzicht en wijsheid!

Doe jij ook mee ?

13922 Views - 15/08/2019 Last update
business Start Up art food sports
Brussel
lokatie afhankelijk van aantal deelnemers..., Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Belgium

Event from
eventbrite.nl

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

lokatie afhankelijk van aantal deelnemers..., Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Belgium

Browse other venues in Brussels
Discover now

The best nearby experiences from our partners

Get your guide
Viator
WhitLocals
Tiqets
Musement
bed egges

Discover more events in Brussels
Discover nowBrussel
lokatie afhankelijk van aantal deelnemers..., Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Belgium

Event from
eventbrite.nl


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
 
 
 
 
Your changes have been saved.