ISBELLS + MARBLE SOUNDS

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
ISBELLS + MARBLE SOUNDS
Image from panda-ticket.com
Wed 8 April 2020
Wednesday 8 April 2020
12:33 PM
Ended

Melancholische folkpop voor fans van Bon Iver, Fleet Foxes, Ben Howard en The Bony King of Nowhere.
Zealrecords wordt 20! Ontstaan vanuit een passie voor vinylsingles (7’’), met artiesten uit binnen- én buitenland, is Zealrecords de voorbije twintig jaar uitgegroeid tot hét platenlabel voor jong Belgisch talent. Onder meer Wouter Dewit, Low Vertical, Renée, Raketkanon en Sunday Bell Ringers vonden er onderdak. Als geen ander slaagt Zealrecords erin om Belgische artiesten te lanceren. Zo ook
Isbells
en
Marble Sounds
, groepen die met hun breekbare folkpop luisteraars betoveren van New York, over Taipei, tot in Antwerpen.
Op 6 mei staan Isbells en Marble Sounds broederlijk naast elkaar in De Roma, om samen twintig jaar Zealrecords te vieren.
Met Sosei verscheen dit voorjaar de vijfde, langverwachte plaat van Isbells. Het album staat symbool voor de herwonnen levensvreugde en goesting van frontman Gaëtan Vandewoude, na een moeilijke periode. De toevoeging van synths, elektronische soundscapes en prominente, bijna tribale drums, klinkt Isbells op Sosei warmer en rijker dan ooit. Het is geen conceptalbum zoals bijvoorbeeld voorganger Billy dat was. Het is een verzameling verhalen. Over verdriet en hoop, over leven en dood. Tegelijk is het een ode aan de filosofie, met verwijzingen naar een Japanse poëet en een Boeddhistische priester.
Met The Advice to Travel Light kwam vorig jaar de vierde plaat van Marble Sounds uit. Het is het resultaat van het tweejarige verblijf van zanger en producer Pieter Van Dessel in Canada en een terugkeer naar de roots van Marble Sounds: introspectieve gitaarsongs die onder je huid kruipen en daar lange tijd blijven zitten. Op Record Store Day 2020 (18 april 2020) plant Marble Sounds een exclusieve vinyl release met enkele outtakes en tracks die eerder enkel op compilaties of als Japanse bonus tracks verschenen. In De Roma komt de veelzijdigheid van Marble Sounds aan bod: zowel de stevige catchy rock tunes als de meer ingetogen, akoestische vibe.

30678 Views - 07/05/2020 Last update
music
turnhoutsebaan 286
de roma, borgerhout, 2140, be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

de roma, borgerhout, 2140, be

Browse other venues in Antwerpen
Discover now


Discover more events in Antwerpen
Discover now


turnhoutsebaan 286
de roma, borgerhout, 2140, be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Antwerpen
  2. turnhoutsebaan 286
  3. ISBELLS + MARBLE SOUNDS
 
 
 
 
Your changes have been saved.