Kunstgrillen!

Friday  13 April  2018  5:03 PM    Saturday  14 April  2018 11:59 PM
Save Saved
Last update 15/04/2018
  279

B.I.T. en BarVIZart, het artistieke en ondernemerschapsproject van JC Vizit, slaan de handen in elkaar! Laat je tijdens dit tweedaagse kunstenfestival in Wilrijk onderdompelen in de ambacht, print en digitale kunsten!

13/04
zines ● digitale animatie ● weven ● houtbewerking

14/04
zeefdrukken ● videomapping ● beestenbos is boos

Een gedetailleerde beschrijving van de workshops vind je hieronder.


● IK WIL MEE DOEN! ●

Dan hebben we verschillende formules:
1 workshop - 5 euro
1 dagticket - 10 euro (lunch inbegrepen)
volledig weekend - 20 euro (lunch inbegrepen)

Pas op, de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je dus snel in!
Dit doe je door een mail te sturen naar kim@vizitonline.be
Vermeld je naam, gsm nummer, leeftijd en je verkozen workshop(s).

En de pret stopt hier niet! De resultaten van de workshops worden voorgesteld en geprojecteerd tijdens de expo "Kunst! Buiten!" op 27 en 28 april in BarVIZart.


● DE WORKSHOPS ●

13/04
ZINES door Jozien Kennes

Ben je fan van het getekende of geschreven beeld? Er ooit aan gedacht om zelf een verhaal te creëren? Of wil je losse beelden bundelen tot een geheel? Een zine is een zelfgemaakt en uitgegeven boekje. In deze workshop maak je kennis met de verschillende mogelijkheden om een zine in elkaar te steken. Op het einde ben je de trotse eigenaar van je eigen zine, geprint in een kleine oplage.


WEVEN door Yasmin van der Rauwelaert

Ambachten zijn weer helemaal hip! Yasmin leert hoe je zelf wallpieces, tapijten of andere kunstwerken weeft. Materiaal wordt voorzien en daarna kan je als meester DIY'er thuis zelf aan de slag!


DIGITALE ANIMATIE door Grimm

Southpark, internet GIFS, muziek video's, ... Overal bewegend beeld. Het is de toekomst! Tijdens deze workshop bekijk je de verschillende methodes om animaties te maken met behulp van software zoals After Effects, Animate, Cinema 4D enz..Termen als "keyframes" en "alpha channel" lijken niet meer recht uit Star Trek te komen.
Je maakt zelf een korte animatie die je kan delen op je facebook of instagram. Wie weet maak je wel een virale internet GIF die in de rij van 'legendary memes' komt!


HOUTBEWERKING door Matthijs Janssens

Tijdens deze workshop maak je meubels maken onder begeleiding van een autodidact houtbewerker/ grafisch ontwerper waarbij je met een eigen ontwerp naar huis wederkeert. Meer moet dat niet zijn!


14/04
ZEEFDRUKKEN door Charlotte Severeyns

Zeefdruk is een druktechniek die op verschillende materialen gebruikt kan worden: stof, papier, karton, glas … Tijdens deze workshop maak je een ontwerp. Dit kan een tekening, collage, tekst of foto zijn, in max twee kleurlagen, die je belicht op een zeef. Daarna druk je je ontwerp op een ondergrond naar keuze! Ga naar huis met een gepersonaliseerde t-shirt of brooddoos.


VIDEOMAPPING door Grimm

Videomapping gaat over het projecteren van digitale beelden en animaties op alle soorten oppervlakten: gebouwen, mensen, bierblikjes, fuifzaal muren, ... Met een projector maak je van alles een video scherm! Misschien was je zelf op het lichtfestival in Gent en zag je daar ongelooflijke projecties, of was je op een feest en zag je daar visuals die uit de muur leken te komen, hoe doen ze dat?
Je leert het hier! We maken je wegwijs in het bekendste VJ en videomapping programma ter wereld duiken: Resolume

Breng een laptop mee en installeer al een demo versie van Resolume Arena 6. Let op, video mapping vraagt al een stevige inspanning van je laptop of pc. Ben je niet zeker of je laptop nog genoeg juice in zich heeft? Stuur me dan even een berichtje met je specs : CPU, RAM & welke grafische kaart (bv nvidia gtx760)


BEESTENBOS IS BOOS! door Sam Vancoppenolle

Door 'Beestenbos is boos' leerden heel wat kinderen dat elk dier (zelfs de egels) uiteindelijk dood gaan. Nu is het hele beestenbos dood en zullen we er alles aan doen daar iets moois van te maken. Taxidermie en algemene knutselkunde zorgen voor een collectief kunstwerk met een onvoorspelbaar resultaat!
Dit is een doorlopende workshop waar je gratis aan kan deelnemen.

art painting video maker
Nearby hotels and apartments
Jeugdcentrum Vizit
Heistraat 34, Antwerpen, 2610, Vlaanderen, Belgium
Jeugdcentrum Vizit
Heistraat 34, Antwerpen, 2610, Vlaanderen, Belgium