Lubomyr Melnyk

Friday  23 November  2018  8:00 PM
Save Saved
Last update 24/11/2018
  1220

De 69-jarige Oekraïense componist Lubomyr Melnyk is als grondlegger van de ‘continuous music’ één van de grote innovatoren in de hedendaagse klassieke scene. Zijn vingervlugge stukken zijn ononderbroken stromen muziek, waarbij Melnyk door het spelen van complexe en snelle toonladers zijn noten laat mengen en botsen tot er daaruit nieuwe melodieën en boventonen ontstaan. De virtuoze techniek die hiervoor nodig is, kostte Melnyk jaren van experiment en training, maar schonk hem ook de reputatie van ‘snelste pianist ter wereld’.

In 2013 werd Lubomyr Melnyk herontdekt door het toonaangevende label Erased Tapes (Nils Frahm, AWVFTS, Ólafur Arnalds), waarvoor hij twee platen maakte met hulp van Frahm en Peter Broderick. Na het succes van ‘Illirion’ op het grote Sony Classical in 2016 kondigde Melnyk een nieuw album aan dat uitkomt op 07 december 2018, zijn 70ste verjaardag, bij Erased Tapes.

Wanneer Lubomyr Melnyk speelt vóel je de devote liefde voor zijn instrument en draait zijn muziek hypnotiserend de kamer rond als een ononderbroken golf noten. De vingers van Lubomyr Melnyk over een klavier horen dansen is een ervaring van ongekende schoonheid.

Na zijn uitverkochte passage tijdens More Music! 2017 nodigen we Lubomyr Melnyk opnieuw uit voor een exclusief concert in Brugge!

classical progressive
Nearby hotels and apartments
Cactus@Biekorf
Sint-Jakobsstraat 8, Brugge, 8000, Vlaanderen, Belgium
Cactus@Biekorf
Sint-Jakobsstraat 8, Brugge, 8000, Vlaanderen, Belgium
Event from cactusmusic.be