Machteld Cambridge and Friends

Machteld Cambridge and Friends
Image from wattedoen.be
Sun 15 December 2019
Sunday 15 December 2019
Ended

Zondag 15 december 2019
van 15u tot 18u30
Machteld Cambridge
and Friends
Machteld Cambridge
Zangeres Machteld Cambridge is al sinds 2003 verbonden aan Birdie Seven. De gelouterde vocaliste zingt al van jongst af aan. Niet alleen thuis maar ook in een koor. Pas later kwam de jazzmuziek in haar leven. Inmiddels zingt ze bij meerdere jazzformaties, maar het enthousiasme en de Brabantse gezelligheid van Birdie Seven motiveren haar om regelmatig naar de repetities in Veghel te reizen. Ze vertelt: “Birdie Seven heeft zich met name de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld van oude naar mainstreamjazz op een zeer behoorlijk niveau. Jazzmuziek vormt een essentieel deel van m’n leven. Een ‘way out’ naast andere dagelijkse beslommeringen, die zorgt voor ontspanning en nieuwe energie. Een van mijn muzikale inspiratiebronnen is Ella Fitzgerald. Haar muziek heeft een swing die van alle tijden is. En jazz leeft nog steeds.
Joe Wulf
Joe Wulf begon op negenjarige leeftijd met trombone. In 1977 was hij mede-oprichter van de "New Orleans Stompers Mayen", wiens muzikale leiding hij in 1978 nam. De Amerikaanse klarinettist en saxofonist Pierre Paquette bracht hem in 1984 in zijn band. In 1985 trad Joe Wulf toe tot de band van “ The Rod Mason's Hot Five". In 1987 nam Joe Wulf de muzikale leiding over van "Rod Mason's Savannah Orchestra". Hij trad op met o.a. Chris Barber, Acker Bilk, Kenny Ball, …
Wulf gaf van 1996 tot 2006 les aan de afdeling Jazz van de Universiteit voor Muziek en Dans in Keulen. Sinds 1990 is hij regisseur van twee internationale formaties: het septet "Joe Wulf & the Gentlemen of Swing" en de bigband "Joe Wulf & zijn orkest".
Jerome Gatius
Jerome Gatius blies zijn eerste noten op de rand van het bekken van Arcachon. Na een gedegen muzikale opleiding beloond met talrijke onderscheidingen, ontwikkelde hij een passie voor de vroege jazz en begon zijn professionele carrière in de Militaire Band.
Johnny Dodds, Omer Simeon & Georges Lewis waren voor hem de bron om de Traditionele New Orleans Jazz blijvend te houden.
Hij bespeelt de sopraan, alt, tenor, bariton, C-melody sax, klarinet en basklarinet.
Jerome speelde op vele bekende jazz-festivals in Frankrijk, maar ook in Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Ierland en de Verenigde Staten.
Guilliaume Nouaux
Hij studeerde percussie en drums vanaf de leeftijd van 6 jaar in de muziekschool van La Teste de Buch (Arcachon Bay). Hij behaalde achtereenvolgens een eerste prijs of Excellence Contest (Muzikale Confederatie van Frankrijk), een gouden medaille unaniem aan het Conservatorium van Bordeaux en een assistent Diploma van Onderwijs op de drumschool Dante Agostini in Parijs. Vanaf 1996 nam hij deel aan verschillende tournees in Europa, de Vs, Zuid-Amerika, Afrika en het Caribisch gebied. Vanaf 2000, ging hij vaker naar de Verenigde Staten en ondersteunt een groot aantal muzikanten van New Orleans als Leroy Jones, Evan Christopher, Lucien Barbarin, Wendell Brunious, … Hij nam deel aan de opname van meer dan 80 albums.
Harry Kanters
Harry Kanters is een virtuoze pianist in de diverse stijlen van de traditionele Jazz. Zijn specialisme omvat Ragtime, New Orleans, Stride, Swing en vroege Bebop. Mede door zijn omvangrijke repertoire is Harry een populair pianist bij ‘All Star’ bezettingen en een veelgevraagd gastsolist bij uiteenlopende bands.
In 2016 vierde Harry zijn 40-jarig jubileum met een uitverkocht concert tijdens het Breda Jazz Festival. De fulltime pianist is overigens soms ook te horen op een van zijn koperblaasinstrumenten. Tevens is hij arrangeur, o.a. bij de vele Cd-Opnamen in de afgelopen jaren.
Harry is zeer actie als professioneel freelance pianist.
Harry heeft meegewerkt aan tientallen platen en Cd’s. De laatste jaren heeft hij daarin ook vaak een initiërende rol.

557 Views - 16/12/2019 Last update
music
beelbroekstraat 2
parochiaal centrum oude bareel sint amandsberg, sint-amandsberg, 9040
Event from
wattedoen.be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

parochiaal centrum oude bareel sint amandsberg, sint-amandsberg, 9040

Browse other venues in Gent
Discover now


Discover more events in Gent
Discover now


beelbroekstraat 2
parochiaal centrum oude bareel sint amandsberg, sint-amandsberg, 9040
Event from
wattedoen.be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Gent
  2. Machteld Cambridge and Friends
 
 
 
 
Your changes have been saved.