Reeks van 10 LOSSE lessen bio-energetica!

Tuesday  12 February  2019  8:00 PM    Tuesday  12 February  2019 10:00 PM
Save Saved
Last update 13/02/2019
  1200

Recurring event

Reeks van 10 LOSSE lessen bio-energetica!
From 19 Mar 2019 to 19 Mar 2019
Go to the event

Omdat we deze reeks bio-energetica uitzonderlijk met een kleine groep zijn, staan alle lessen nu open voor iedereen! Denk je er aan een reeks te volgen maar heb je de eerste lessen gemist ? Is er een specifiek deel van je lichaam dat je wat extra aandacht wil geven? Heb je al bio-energetica gedaan en wil je nog eens opfrissen en even terug in je lichaam komen?
Dan heb je geluk want je kan nu nog langskomen voor één of meerdere losse sessies tot 26 maart.
Tijdens de verschillende sessies gaan we verschillende delen van het lichaam gaan verkennen nadat we eerst onze energie helemaal geactiveerd hebben met actieve dans en oefen-reeksen.
Op dinsdag 12 februari richten we daarna onze aandacht naar onze voeten en benen. Onze voeten, de eerste schokdempers van ons lichaam die mee onze veerkracht bepalen en die ons dag in dag uit dragen. De manier waarop we onze voeten gebruiken voor steun en evenwicht is een goede indicator voor onze stabiliteit, onze ge-aard-heid. Daarna werken we wat met de benen, onze basis, ons fundament dat ervoor zorgt dat we op onze eigen benen kunnen staan en onze plaats kunnen innemen in de wereld, letterlijk en figuurlijk. Deze sessie is uiterst geschikt voor al wie meer wil leren aarden of gronden, de grond onder zijn of haar voeten wil terugvinden.
Op dinsdag 19 februari gaan we verder met de benen maar deze keer ligt de focus meer op het ontladende, expressieve werk en gaan we er ook onze stem meer bij gebruiken. Omdat we als we klein waren heel veel braaf, stil en flink moesten zijn, bouwen we veel spanning op rond onze keel die letterlijk werd dichtgesnoerd. We leerden op onze tanden bijten en zijn verleerd om ons gevoel te uiten. In de bio-energetica leren we ook onszelf weer expressief te uiten, zowel in beweging als in stemgeluid.
Dinsdag 25 februari gaat onze focus uit naar het bekken. De scharnier tussen onder en boven maar ook de plaats waar het leven ontstaat en uit geboren wordt. Waar we onze creativiteit en levenslust kunnen voelen als het niet vast zit. Dat er veel spanning in ons bekken zit, is niet verwonderlijk als we kijken naar alle taboe’s rond sexualiteit en de te vroege of strenge zindelijkheidstraining waarbij we spanning hebben ontwikkeld rond genitaliën en de billen. Vaak heeft dit invloed op hoe we kunnen geven en nemen, controle willen houden of kunnen loslaten. En waardoor onze vitaliteit en sexualiteit worden beknot. Een sessie voor wie meer levendigheid en verbondenheid in zijn of haar leven wil ervaren.
Dinsdag 4 maart : Krokusvakantie : sessie onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen : het hele lichaam.
Dinsdag 12 maart gaan we contact nemen met onze romp die vooral verbonden is met onze ademhaling. Chronische spierspanning in onze buik, middenrif en borstkas beperkt vaak onze ademhaling en daarmee onze vitale energie. Bij stress hebben mensen vaak last van de darmen omdat veel impulsen vanuit de buik onderdrukt worden. En dan moeten we ook onze borst inklemmen zodat die impulsen en gevoelens niet naar buiten stromen wanneer we dat niet willen en zo krijgen we contractie rond ons middenrif en hart. Voor al wie meer zuurstof naar al zijn of haar cellen wil leren brengen en terug contact wil maken met het hart en emoties.
Dinsdag 19 maart gaan we voelen hoe het met onze schouders gesteld is. We trekken onze schouders op als we bang zijn of laten ze juist hangen als we te veel verantwoordelijkheid op ons nemen. En als door die spanning onze gevoelsstroom onderbroken wordt hoe kunnen we dan uitreiken, geven of ontvangen via onze armen. We gaan contact maken met zowel de agressieve energie van kwaadheid, spijt en bitterheid die vooral bevroren worden in de bovenrug als met gevoelens van liefde, strelen en uitreiken die vooral geuit worden via de armen.
Dinsdag 26 maart tenslotte gaan we vooral rond de nek en het gezicht werken. Dat deel van onszelf waarmee we ons aan de wereld tonen. Is dat de uitdrukking van hoe wij ons echt voelen of is het een soort masker geworden waarmee wij tonen wat we denken dat de ander wil zien. Als je jezelf in een masker (moet) wringen dan ontstaat er vaak veel spanning in de keel, mond en ogen. De nek is dan weer de bemiddelaar tussen ons hoofd en ons lichaam, tussen denken en voelen. Is er evenwicht tussen het denken en voelen of is er één die de overhand neemt en wordt het andere onderdrukt. Kunnen we ons gevoel in onze communicatie laten spreken of zijn we gewoon van op onze tanden te bijten?
Waar zit de spanning bij jou? Vaak weten we dat wel maar vinden we het moeilijk om ze los te laten of is er angst voor wat we gaan tegenkomen als we er naar toe gaan. In de bio-energetica wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin we ze kunnen gaan verkennen en wat losser maken in het lichaam. Dit heeft steevast een positieve invloed op onze geest en hoe we in het leven staan.
Wil je langskomen voor één of meertdere sessies, graag een seintje vooraf op: sandra@bodymindtherapie.be .

food
Nearby hotels and apartments
Ottergemsesteenweg, Gent, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Ottergemsesteenweg, Gent, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien