Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

Wednesday  24 April  2019  2:30 PM    Wednesday  24 April  2019 4:00 PM
Save Saved
Last update 25/04/2019
  1533

Recurring event

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen
From 20 Mar 2019 to 20 Mar 2019
Go to the event

Goede sociale vaardigheden spelen een belangrijke rol in het leven. In onze veeleisende en complexe maatschappij komen sociale moeilijkheden steeds meer op de voorgrond.
Sommige kinderen weten niet altijd goed hoe ze controle kunnen hebben over een sociale situatie. Ze hebben onvoldoende verbinding met hun sociale en emotionele vaardigheden. Ze maken zich soms druk om dingen die ze moeten doen, waardoor dit hen uiteindelijk tegenhoudt om het daadwerkelijk te kunnen doen. Ze ontwikkelen sociale angst en/of faalangst. Als we niet tijdig ingrijpen belanden deze kinderen vaak in een negatieve vicieuze cirkel.
In deze reeks gaan wij:
• 'moeten' leren ombuigen naar 'willen'
• 'niet kunnen' omdenken naar 'wel in staat zijn tot ..' of zelfs naar 'trots zijn op' door onjuiste of negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten
Het doel van deze training is om bestaande sociale vaardigheden te versterken, nieuwe aan te leren en kinderen te leren om vanuit zelfvertrouwen en ik-kracht om te gaan met elke sociale situatie. We leren de kinderen wat ze kunnen doen, hoe het te doen en we geven hen het zelfvertrouwen zodat ze het durven te doen.
Praktisch:
De training bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Voor de start vindt er een kennismakingsgesprek plaats en op het einde van het traject is er een terugkommoment om ervaringen te delen. De groepsbijeenkomsten gaan door op woensdagnamiddag en duren 1.5 uur.
De training wordt georganiseerd in het voorjaar en in het najaar. Er kunnen maximum 8 kinderen deelnemen. Het tarief voor het volledige traject bedraagt € 300 per kind.

sports
Nearby hotels and apartments
Oude Diestersebaan, Laakdal, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Oude Diestersebaan, Laakdal, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien