Tentoonstelling Where the forgotten is stored - Yves Velter

Sunday  21 April  2019  2:00 PM    Sunday  21 April  2019 6:00 PM
Save Saved
Last update 22/04/2019
  1909

Recurring event

Tentoonstelling Where the forgotten is stored - Yves Velter
From 13 Apr 2019 to 13 Apr 2019
Go to the event

Waar bewaart ons geheugen onze herinneringen, kan het menselijke brein eindeloos alle herinneringen bewaren? Elke mens blijkt immers een onthutsende capaciteit aan opslag te hebben, een harde schijf die oneindig gevuld lijkt te kunnen worden, met wat onthouden wordt en wat we aan het vergeten zijn. En dit schijnbaar uitgewiste stuk geheugen heeft invloed op onze vaardigheden, gewoontes en gedragingen.
Kunstenaar Yves Velter geeft beeld aan wat we juist veronachtzamen en wat dat doet met een mens. Hij bundelt onderwerpen waar we bewust geen aandacht aan lijken te willen schenken in het dagelijkse leven, thema’s die in de periferie van ons denken en voelen aanwezig zijn. In zijn oeuvre toont hij nét de invloed hiervan op onze stemming, persoonlijkheid en geheugen. In deze tentoonstelling brengt hij de verschillende codes samen die beeld geven aan zijn fascinatie voor de impact van die onzichtbare aanwezigheid van het vergetene.
Hoewel de personages in zijn schilderijen en sculpturale installaties weinig context of identiteit meekrijgen, bevatten ze telkens een materiaal met een symbolische waarde en een verhaal, zoals gaatjeskarton, spiegels, brieven of foto’s. De kunstenaar spreekt van een ‘beeldend alfabet’. Deze beeldelementen geven vorm aan vragen en antwoorden, angsten of verlangens. Een instap in een wereld van symbool, poëzie en ratio tegelijkertijd. In alle stilte is de impact van wat verborgen is, bijzonder groot.
Vanaf zaterdag 6 april tot en met zondag
5 mei open op zaterdag en zondag van 14u
tot 18u en op afspraak
Zaterdag 6 april van 14u tot 19u: doorlopend opening in aanwezigheid van de kunstenaar
met om 17u inleiding tot het werk van
Yves Velter door Annelies A.A. Vanbelle, co-hoofdredacteur TheArtCouch

culture art photography
Nearby hotels and apartments
2 days from now · 11–23°C Mostly Sunny
Langerei, Brugge, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
2 days from now · 11–23°C Mostly Sunny
Langerei, Brugge, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien