TG Malpertuis - Ivanov

Tuesday  17 April  2018  8:00 PM    Tuesday  17 April  2018 11:00 PM
Save (1) Saved (2)
Last update 18/04/2018
  463

Ivanov is moe. Nog geen veertig en nu al lijkt het alsof hij zich ‘vertild‘ heeft. Zijn vrouw Anna is ongeneeslijk ziek, zijn aanbidster Sasja creëert voor zichzelf een heldenrol door hem uit z‘n depressie te willen sleuren. Wie met hem een gesprek wil aanknopen, lijkt op dovemansoren te stoten.

Is het Ivanov die z‘n omgeving lamlegt, of vice versa? Anders dan de kerel die zich bij Tsjechov uit wanhoop een kogel door de kop schiet, situeert regisseur Piet Arfeuille de lethargie van zijn hoofdpersonage tegen het decorum van een praatzieke samenleving die zich uit verveling overgeeft aan futiliteiten en overbodigheden, geldzucht, oeverloos geklets en een onophoudelijk grossieren in meningen.

Het resultaat: een pittige Tsjechov, gespeeld door acht klassebakken, die op niks dan lovende woorden en recensies kon rekenen.

In de pers:

"De kordate regie-aanpak haalt Tsjechov van onder de stolp. Het samenspel van de acteurs is verbluffend.” (Jan De Smet, De Morgen. )

"Lukas Smolders is een intrigerende Ivanov. Virtuoos en boeiend laat hij de vele nuances en tegenstrijdige gevoelens in de tekst prachtig opborrelen. Een bijzondere acteursprestatie." (Johan Thielemans, Cobra ****)

productie: Theater Malpertuis

tekstbewerking en regie: Piet Arfeuille

spel: Lukas Smolders, Jobst Schnibbe, Tania Van der Sanden, Mark Verstraete, Eva Schram e.a.

decor: Ruimtevaarders

licht: Mark Van Denesse

kostumering: Lieve Pynoo

beeld: Fred Debrock

theater
Nearby hotels and apartments
CC De Plomblom
Graanmarkt 12, Ninove, 9400, Belgium
CC De Plomblom
Graanmarkt 12, Ninove, 9400, Belgium
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.