The Hourglass Instinct (CD release) / The DeVilles

Saturday  21 September  2019  8:00 PM    Saturday  21 September  2019 11:00 PM
Save Saved
Last update 01/09/2019
  468

The Hourglass Instinct komt hun nieuwe plaat voorstellen en brengt daarvoor ook nog extra bluesrock geweld mee uit Keerbergen: The DeVilles!

THE HOURGLASS INSTINCT

Na een eerste plaat "Road to Woodstock", opgenomen en geproduced door de Limburgse wizard Niels 'Fons' Hendrix, én onder leiding van Guru Jan Viggria (The Guru Guru) de EP "In The Lion's Den" uit te hebben gebracht volgde een resem aan te gekke shows: 3x Genk On Stage, 2x BE-Mine Blues Festival, Release Festival, support Black Star Riders, De Nieuwe Lichting, ....

Met goesting naar (veel) meer werd oktober 2018 de GAM studios opnieuw geclaimed. Ditmaal werd Jan Viggria vergezeld door Creep Bert Vliegen (Teen Creeps) om de plaat te leiden. De naam van de plaat: "Switchblade Confessions".

Ze komen de nieuwste telg hier nu voorstellen en zeggen zelf daarvoor een aantal speciallekes te voorzien. Zeker één om te noteren dus!

THE DEVILLES

Alsof de jaren ‘80 nooit hebben bestaan, speurden The DeVilles door alle rock waar je borsthaar van krijgt, om dan elk grijs haartje nauwgezet te epileren. Kort na het ontstaan van de band in 2009 mocht het trio, nog groen achter de oren, zichzelf meteen bewijzen op Maanrock, na het veroveren van de eerste plaats in de Maanrockrally.

Omdat de band menig derrière aan het dansen kreeg, behaalden ze in 2011 een gouden medaille op Rockvonk. Een levendig brouwsel van blues en rock begon langzaam te rijpen, en kon geproefd worden op Blues Peer en in het voorprogramma van bands zoals The Minutes en Radio Moscow.

Een aaneenschakeling van live optredens maakte uiteindelijk de weg vrij voor een selftitled debuutalbum, geproduceerd door Monsieur Paul (Triggerfinger). Die zomer zoog het drietal onder andere Marktrock, Rock Herk en de support van Gary Clarck Jr in AB mee in het seventies spektakel.

Dit jaar stormden The DeVilles opnieuw naar de studio, met Cédric Maes (El Guapo Stuntteam, The Sore Losers) en Niels Hendrix (Fence, Buffoons) in de laadbak van hun roestige pick-up. Het album dat er nu staat aan te komen belooft een gevaar te worden voor trommel- en maagdenvliezen!

concerts rock
Nearby hotels and apartments
Café Café
40 Meldertstraat, Hasselt, 3500, Vlaanderen, Belgium
Café Café
40 Meldertstraat, Hasselt, 3500, Vlaanderen, Belgium
Event from eventbrite.be