Power- & relaxatietraining voor tieners

Wednesday  10 October  2018  2:30 PM    Wednesday  26 June  2019 3:30 PM
Save Saved
Last update 22/03/2019
  4

In deze drukke wereld worden jongeren vaak overspoeld door prikkels en invloeden: tv, school, sociale media, voeding,...
De verwachtingen en prestatiedruk zijn vaak heel hoog, op elk vlak.
Hierdoor krijgen veel jongeren meer dan ooit te kampen met stress, slaapproblemen, concentratieproblemen, faalangst,... kortom heel wat uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten.
Yoga en mindfulness trachten hierin een ankerpunt te bieden: een moment van rust waarop jongeren op een speelse manier terug in contact komen te staan met zichzelf. En dit volledig op hun eigen tempo.
Hierdoor groeien zij in hun zelfvertrouwen, leren ze emoties kanaliseren, wordt hun lichaam soepel, verbetert hun motoriek en concentratie. Bijgevolg vermindert ook de prestatiedruk en stress.
Jongeren leren dat ze gewoon altijd en overal zichzelf mogen zijn.
De lestechnieken die zullen worden toegepast zijn gebaseerd op de methodes van El Sole en Helen Purperhart. We maken o.a. gebruik van verbeeldingskracht, krachtige yogaposes, zelfmassagetechnieken, ademhalingstechnieken, klank en spel, relaxerende muziek,...
De lessen worden gegeven door Karen Govaert, master-level-yogadocente in hatha- en ashtangayoga en pilates.
Zij volgde verschillende yogaopleidingen in zowel binnen- als buitenland, waaronder: kinderyoga, tieneryoga, ouder-kidsyoga,...
In september behaalde zij het '200 hours Yoga Alliance USA Certificate' in India, waarmee men overal ter wereld les mag geven.
Daarnaast behaalde ze ook een Bachelor in de Orthopedagogie en een Bachelor-na-Bachelor in het Sociaal-Cultureel Werk.
In haar vrije tijd ging ze 10 jaar als animator met kinderen jongeren op pad in binnen- en buitenland met Kazou en Speelpleinwerking Pinokio, waardoor ze voeling kreeg met hun leefwereld.
Tegenwoordig tovert zij het kind in zich nog steeds spontaan naar boven tijdens haar yogasessies, maar ook tijdens kindertheatervoorstellingen met Vzw Jeuk en tijdens artistieke workshops met Vzw Gifant.
Wat? Ontspannings- en relaxatietechnieken die op een speelse manier worden aangebracht om jongeren terug in hun volle kracht en zelfvertrouwen te zetten
Voor wie? Tieners van 12 t.e.m. 18 jaar
Waar en wanneer? Elke woensdag van 14u30 tot 15u30 in De Steenoven te Herzele.
Kostprijs? 7€ per sessie of 70€ voor een beurtenkaart van 10 sessies
Inschrijven? Is op elk moment mogelijk via karen_govaert@outlook.com of op het nummer 0499/19.89.53
Meenemen? Dekentje (of handdoek), comfortabele kledij
Meer info gewenst? https://karengovaert.wixsite.com/namaskaren of maak gerust even kennis via een mailtje of telefoontje :-)

yoga
Nearby hotels and apartments
Sportdienst Herzele
Kerkkouter, Herzele, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Sportdienst Herzele
Kerkkouter, Herzele, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien