Tribute to Jack Sels

Saturday  12 January  2019  8:30 PM    Saturday  12 January  2019 11:59 PM
Save Saved
Last update 13/01/2019
  1407

Een eerbetoon aan saxofonist en componist Jack Sels (1922-1970) op exact de plek waar hij ooit zelf op het podium stond, mocht in Bergola, de tijdelijke locatie van de Hnita Jazz Club, niet ontbreken. De afgelopen tijd kwam de Antwerpse jazzlegende terecht weer in de belangstelling te staan. Het Koninklijk Conservatorium Antwerpen zette een onderzoeksproject rond hem op, en het onvolprezen Sdban Records bracht het dubbelalbum Minor Works uit, met onvindbaar en onuitgegeven materiaal.
In Bergola ontmoeten beide elkaar. Sdban toont de korte documentaire Uncle Jazz - The Life and Sax of Jack Sels, in een regie van Lander Lenaerts. Onder leiding van de vooraanstaande Nederlandse saxofoniste Marike van Dijk brengen studenten en oud-studenten van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen muziek die Sels schreef voor Saxorama, zijn spectaculairste formatie: niet minder dan zes saxofoons en een ritmesectie. Het gaat stormen in Bergola!
Met de steun van het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek.
Met Marike van Dijk (altsax), Tom Luyten (altsax), Stijn De Raes (tenorsax), Marjan Van Rompay (tenorsax), Egor Doubay (tenorsax), Hanne De Backer (baritonsax), Jeroen Thomas (piano), Janos Bruneel (contrabas), Mathias Vercammen (drums).
Tickets: jongeren-26 10 euro / Hnitaleden 11 euro / algemeen 13 euro. Reserveren aangewezen op hnitajazzclub@outlook.com.

music jazz
Nearby hotels and apartments
Hnita Jazz Bar
Kerkhofstraat, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Hnita Jazz Bar
Kerkhofstraat, Vlaanderen, België / Belgique / Belgien
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.