Vedic art

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
Vedic art
Image from wattedoen.be
From Mon 3 February 2020 to Mon 2 March 2020
From Monday 3 February 2020 to Monday 2 March 2020
Ended

Een combinatie van traditionele schilderkunst en de Indische Vedische filosofie. Schilderen is hier een middel om stap voor stap dichter bij jezelf te komen.
Vedic art leert je niet hoe je moet schilderen. Vedic art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert. (Curt Källman)
Vedic art is een schilderproces waarin je zeventien levensprincipes doorloopt. In de samenwerking tussen jezelf en het doek geef je vorm aan jouw persoonlijke proces. De schilderwerken worden niet besproken of vergeleken, waardoor het proces zuiver bij jezelf blijft. Wel kan er ondersteuning zijn wanneer je komt vast te zitten. Daarbij wordt de verantwoordelijkheid steeds weer in jouw handen gelegd. Vedic art helpt je om helemaal in je eigen kracht te komen staan en van daaruit je eigen werk en ook je eigen leven te creëren.
Vedic art is ontworpen door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij volgde een klassieke kunstopleiding in Stockholm, maar algauw voelde hij dat in kunst een andere en diepere laag verborgen zat. Onder toezicht en met aanmoediging van Maharishi Mahesh Yogi, meester in transcendente meditatie, ontwierp hij een methode waarbij traditionele schilderkunst gecombineerd wordt met de Indische Vedische filosofie.
Veda betekent ‘kennis’. De kennis van de zeventien principes die Källman ontwikkelde als leidraad voor het schilderen, maakt duidelijk dat – als ze uitgeoefend worden in kunst of in onze levens - ze ons voorbereiden op wat we onze ‘spirituele geboorte’ kunnen noemen. Deze geboorte kan op verschillende manieren ervaren worden, maar geeft iedereen een leven van betekenis.
Stap voor stap gaan we op weg. Elk principe wordt uitgelegd. Je loopt als het ware doorheen de stroom van het leven, waardoor je steeds dichter bij jezelf terecht komt, tot het punt waar kunst en leven samensmelten.
Vedic-art is voor iedereen. Er is geen schoolse kennis vereist, soms is het zelfs makkelijker zonder. Je helemaal overgeven in een ontspannen sfeer, en al schilderend kleuren laten ontstaan, is de uitnodiging. Wat er ook op het doek verschijnt, het is altijd goed. Het belangrijkste is, dat het vanuit jouw bron mag stromen, en dat je op het einde van het proces, en waarschijnlijk ook al eerder, vreugde en vrijheid mag voelen in jezelf.
Dit is een vijfdaagse basiscursus die in zijn totaliteit wordt gevolgd.
Mee te brengen:
Notitieboekje
Schetspapier of blok
Pastelkrijt (is niet noodzakelijk)
Penselen, sponsje of andere materialen die je graag gebruikt
Acrylverf, zwart- wit en minstens 5 ande...
Meer lezen

22213 Views - 03/03/2020 Last update
art
antwerpen 1
oost west centrum vzw, 2018
Event from
wattedoen.be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

oost west centrum vzw, 2018

Browse other venues in Antwerpen
Discover now


Discover more events in Antwerpen
Discover now


antwerpen 1
oost west centrum vzw, 2018
Event from
wattedoen.be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Antwerpen
  2. antwerpen 1
  3. Vedic art
 
 
 
 
Your changes have been saved.