Vroege vogels: Tuur Florizoone - Tricycle

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
Vroege vogels: Tuur Florizoone - Tricycle
Image from wattedoen.be
Sun 15 December 2019
Sunday 15 December 2019
Ended

We presenteren u graag: Vroege Vogels ! Een ochtendconcert met klassieke muziek en af en toe een uitstap naar jazz of zelfs beeldende kunst. Niet enkel een live concert, maar gastheer Luc Janssen praat met artiesten en zorgt zo mee voor een artistieke aftrap van je zondag.
Muzikale gasten: Tuur Florizoone met zijn ensemble Tricycle
Presentatie: Luc Janssen
Accordeonist Tuur Florizoone, saxofonist/fluitist Philippe Laloy en bassist Vincent Noiret jongleren met stijlen, improvisaties en melodieën. Iedereen valt voor de charme van dit instrumentale gezelschap.
Tuur Florizoone is één van de drijvende krachten achter Tricycle. Toen Tricycle in 1999 voor het eerst samenspeelde was dat een toeval en een noodzaak. In extremis trok het samengestelde trio naar Duitsland om een circusvoorstelling te begeleiden voor een ‘one shot’. Nu, 20 jaar en 3 albums later, staat de groep er nog steeds ! De teller slaat in het rood: bereid een intensief parcours van Brazilië tot Canada, Azië tot in Europa… iedereen valt voor de charme van dit instrumentale gezelschap. Verhaaltjes eigenlijk. Inventieve melodieën, verrassende arrangementen en improvisaties en een groepsklank om U tegen te zeggen: het zijn nog steeds de forte’s van dit trio. Broederschap in klank, balsam voor de ziel.
Na de eerste cd in 2004 volgde ‘King Size’, met enkele gastmuzikanten. Ondertussen maakte Tuur Florizoone faam als filmcomponist voor oa. ‘Aanrijding in Moscou’ (Christophe Van Rompay) en richtte met de release van Tricycle laatste plaat Quesqia (2011) een eigen platenlabel ‘Aventura Musica’ op. Hoog tijd voor nieuwe muziek dus. “20 jaar Tricycle” toert door België, Nederland en Frankrijk om haar 4de cd voor te stellen. Wij ontvangen hen in onze gloednieuwe reeks ‘Vroege Vogels’.

1086 Views - 16/12/2019 Last update
music
evence coppã©elaan 91
c-mine genk, genk, 3600
Event from
wattedoen.be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

c-mine genk, genk, 3600

Browse other venues in Genk
Discover now


Discover more events in Genk
Discover now


evence coppã©elaan 91
c-mine genk, genk, 3600
Event from
wattedoen.be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Genk
  2. evence coppéelaan 91
  3. Vroege vogels: Tuur Florizoone - Tricycle
 
 
 
 
Your changes have been saved.