Wandeling doorheen Neigembos (4,5 km - 1h walk)

Thursday  17 May  2018  10:30 AM    Thursday  17 May  2018 11:30 AM
Save (2) Saved (3)
Last update 18/05/2018
  229

Op deze wandeling nemen we jullie mee naar de rand van het Pajottenland en wel naar een klein maar heel mooi bos dat een restant is van het oude Kolenwoud waar ook het Zoniënwoud en het Hallerbos overblijfselen van zijn. Hopelijk laat de lente ons genieten van jong groen, rust en een heerlijk panorama.

Graag vooraf inschrijven via onze website : https://www.effenweg.be/events/neigembos/

Afstand : +/- 4 km
Reliëf : Hellend
Moeilijkheidsgraad : Korte, maar pittige wandeling, Gemiddeld.
Vertrekpunt : Kapel van Bevingen, Bevingen 4, 9403 Neigem (Ninove)
Begeleidster: Resi Vervaet (0484/34.82.66) – resi@effenweg.be

We starten deze wandeling aan de kapel van Bevingen. We kiezen rechts een smal pad langs de rand van het bos en gaan oostwaarts. Wat verder duiken we het bos in en er volgt een hele klim opwaarts. Het Neigembos kent een hoogteverschil van 20 tot 90 meter boven de zeespiegel en bestaat voornamelijk uit beuken en eiken. Het is een bosreservaat van iets meer dan 70 hectare groot. Wanneer we boven op het plateau komen, bevinden we ons op Gooiks grondgebied. Even verder zien we op een open plek in de verte Ninove liggen en Roosdaal, Pamel … In het bos leeft een kleine groep reeën, schuwe diertjes die zich overdag meestal goed verstoppen. Er broeden hier ook een 40-tal vogelsoorten. In het voorjaar bloeien er bosanemonen, boshyacint, gele dovenetel, daslook, meiklokjes enz. Via een kleine weg langs de rand van het bos dalen we af en een mooie holle weg brengt ons terug in de “Bevingen” en naar ons vertrekpunt de kapel, waar banken in de schaduw ons uitnodigen om wat te rusten.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en voor mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, het aantal deelnemers is beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg : www.effenweg.be/lid-worden

Wenst u nog meer info? Aarzel dan niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via resi@effenweg.be of 0484 34 82 66

Openbaar vervoer
Bus 153 van De Lijn rijdt langs de Halse Steenweg. Neem de halte “Neep” en sla hier een kleine straat in : Bevingen. Na 500 meter komt u aan de kapel van Bevingen waar onze wandeling start.

Bus 153: Anderlecht – Drogenbos – Ninove
Bekijk de routeplanner van De Lijn voor gedetailleerde dienstregelingen.

Nearby hotels and apartments
Neigembos
Is this your event? Claim it now

Make sure your information is up to date. Plus use our free tools to find new customers.