Wat als schoollopen te moeilijk wordt?

Wat als schoollopen te moeilijk wordt?
Image from de.eventhint.com
Fri 14 February 2020
Friday 14 February 2020
8:00 AM - 11:00 AM
Ended

Wat als schoollopen te moeilijk wordt?
*** kan je als school of partner van een school schoolweigering en andere vormen van schoolafwezigheden aanpakken in het lager en secundair onderwijs?
Jongeren die het moeilijk vinden om naar school te gaan, met medeweten van hun ouder(s) thuis blijven,lichamelijke klachten uiten zoals buikpijn en hoofdpijn, geen woorden vinden om te zeggen wat er in hun omgaat, … we spreken over schoolweigering.
*** herken je deze signalen? *** maak je verbinding tussen de jongere, zijn ouders en de school, zodat deze jongere niet afglijdt naar langdurige afwezigheid met alle gevolgen van dien.Je maakt kennis met verhalen van ‘schoolweigeraars’, krijgt inzicht in *** je als schoolmedewerker op een verbindende manier aan de slag kan gaan met deze jongere, zijn ouders en eventuele hulpverlening en ontdekt welke stappen je samen met de jongere en het gezin kan ondernemen. We gaan dus praktijkgericht en interactief aan de slag gaat met de aangereikte handvaten.
Deze sessie is gebaseerd op het praktijkwetenschappelijk onderzoek ‘Angst voor de schoolpoort’ van de vakgroepen sociaal werk, sociale en humane wetenschappen en pedagogiek en didactiek. 
(Deze groepstraining kan ook op aanvraag bij jou ter plaatse georganiseerd worden.) 

Doelgroep

Alle schoolpersoneel, CLB, brugfiguren en ondersteuners lager en secundair onderwijs
Info

inhoudelijke vragen: Griet.DeNys@hogent.be
praktische vragen: celevents@hogent.be

Casusoverleg voor scholen

Zit je met de handen in het haar en ten einde raad wat je kan ondernemen om een jongere terug meermaals op school te krijgen?
Tijdens het casusoverleg wordt gedurende een uur de tijd gemaakt om de situatie van deze jongere te bespreken en wat er al werd ondernomen. Samen kijken we naar mogelijkheden voor de toekomst die de betrokkenen kunnen nemen om deze situatie te veranderen. Het casusoverleg kan alleen op vrijdagnamiddag om 13, 14 of 15 uur. 
Lees meer over *** je ons bij jou op school kan inschakelen.
FAQ

Krijg ik een certificaat?
Je ontvangt een aanwezigheidsattest
Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Campus Schoonmeersen is heel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer door haar ligging vlakbij het station. Wij raden dan ook aan om daar gebruik van te maken om geen parkeermoeilijkheden te ondervinden. Bovengronds parkeren op de campus is tenslotte voorbehouden voor studenten en personeel. Ondergrondse parkeerplaats is toegankelijk met de code op je e-ticket. Ook is de betaalparking aan het station Gent - Sint Pieters beschikbaar en zijn er park & ride opties vanuit Flanders expo.
Meer info: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/ Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede en duurzame keuze!
*Meer info over onze bereikbaarheid
Annuleringsvoorwaarden
Restituties mogelijk via je Eventbrite account en tot 7 dagen voorafgaand aan het evenement.
Bij het niet bereiken van een minimum aantal inschrijvingen, zal HOGENT zich mogelijk genoodzaakt zien een lezing te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. In dit geval zal het reeds betaalde inschrijvingsgeld teruggestort worden.

4728 Views - 15/02/2020 Last update
expos
sint-denijslaan 251
hogent sporthal campus schoonmeersen, gent, 9000, be

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

hogent sporthal campus schoonmeersen, gent, 9000, be

Browse other venues in Gent
Discover now


Discover more events in Gent
Discover now


sint-denijslaan 251
hogent sporthal campus schoonmeersen, gent, 9000, be


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Gent
  2. Wat als schoollopen te moeilijk wordt?
 
 
 
 
Your changes have been saved.